Újabb lefejezős videót tett közzé az Iszlám Állam

Rövid időn belül két újabb videót is közzétett az Iszlám Állam. Az egyiken 300 szíriai katonát mészárolnak le, a másikon pedig egy kurd katonát fejeznek le – idézte a Daily Mailt a vs.hu.

Újabb lefejezős videót tett közzé az Iszlám Állam. A felvételen az látható, hogy egy Irakban elfogott kurd katonát lefejeznek Moszul városának belterületén a helyi Nagy Mecset előterében - írja a Daily Mail. A katona egyike annak a 15 kurd fegyveresnek, akiket a héten ejtett foglyul az Iszlám Állam.

A felvételen egyébként azt követelik a kurdoktól, hogy fejezzék be az együttműködést az Egyesült Államokkal és a nyugati országokkal, illetve hagyják abba az ISzlám Állam elleni harcokat. A videót “A második üzenet amerikának” címmel töltötték fel. Az “Egy üzenet amerikának” című videó az amerikai újságíró James Foleylefejezéséről szólt.

Néhány órákkal korábban egyébként az Iszlám Állam egy másik videót is közzétette. Ezen 300 szíriai katonát meneteltetnek alsónadrágban a sivatagban, majd ölnek meg. A katonákat egy helyi légibázis elfoglalásakor ejtették foglyul.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?