A Bild is ismerteti a „kolozsvári” Olga Ioppa történetét

Németországban elsőként ismerteti a Kolozsváron tanuló Olga Ioppa történetét a Bild abban a vasárnapi cikkben, amelyben a maláj repülőgép tragédiájában életét vesztett négy német nőről ír.

Mint korábban írtuk, a Kelet-Ukrajna fölött vélhetően lelőtt Malaysia Airlines utasszállító gépen utazott két, a kolozsvári orvosi egyetemen tanuló diák is. A román-kanadai kettős állampolgárságú Andrei Anghel és német barátnője, Olga Ioppa Balira készültek nyaralni. Haláluk híre megrázta a kincses várost, kollégáik, tanáraik, ismerőseik, rokonaik az egyetem belső udvarán emlékeztek meg Andreire és Olgára.

A legnagyobb példányszámú német lap úgy tudja, hogy a 23 éves lány Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi államból származott és megemlíti, hogy 24 éves barátjával ázsiai túrára indult. A kanadai fiú a kolozsvári egyetemen ismerkedett meg a német lánnyal. Általános orvosi tanulmányokat folytattak az egyetem angol nyelvű tanszékén. A nyári vakációt az Indonéziához tartozó Bali csodaszigetén szerették volna elkezdeni. Az ázsiai körútjuk összesen öt hetes lett volna – írja a Bild.

A német lap idézi Andrei nővérét, aki azt egyik kanadai lapnak elmondta, hogy szerdán kapta az utolsó SMS-t öccsétől. „Jó reggelt, a következő alkalommal már Baliról jelentkezem” – írja a román-kanadai fiatalember.

A Bild elérte Nușa Demiant, a kolozsvári egyetem professzorát is. „Ez egy tragédia. Andrei és Olga két éve ismerkedtek meg, nagyon szerelmesek voltak egymásba” – idézi a Bild az orvosi egyetem tanárát.

A másik három német áldozat életét is bemutatja a lap. Ina Kroon holland férjével utazott a gépen, két gyerekük maradt árván. A 48 éves Gaby Lauschet Ausztráliában élő vőlegényéhez utazott. A 24 éves Fatima Dyczynski  most lépett volna munkába Perthben, az IBM helyi kirendeltségénél.

Kapcsolódók

Kimaradt?