Őket gyászolja most egész Kolozsvár (FOTÓ)

Andrei Anghelnek hívták és 24 évesen kellett meghalnia annak a Kolozsváron tanuló orvostanhallgatónak, aki barátnőjével, a német állampolgár Olga Ioppával együtt az Ukrajnában lezuhant (vélhetően lelőtt) maláj utasszállítón tartózkodott – írja a Mediafax.

Facebook-oldala szerint a román és kanadai állampolgárságú fiatalember Kanadában végezte a középiskolát, majd a waterlooi egyetemen tanult orvosbiológiát. Utóbb gondolt egyet, és beiratkozott a kolozsvári Iuliu Haţieganu Orvostudományi és Gyógyszerészet Egyetemre, az angol tannyelvű szakra, amelynek halálakor Olga Ioppa nevű barátnőjével együtt másodéves hallgatója volt.

Andrei Anghel Kolozsváron született és gyerek volt még, amikor szülei kitelepedtek Kanadába. Kolozsvári diáktársai szerint nagyon szerette szülővárosát, ezért is jött haza megszerezni a második diplomáját. Kiváló tanulmányi eredményei voltak, ő képviselte az évfolyamát az egyetem szenátusában.

Barátnője és évfolyamtársa német állampolgár volt. Mindketten egy melbourne-i AIDS-konferenciára utaztak a lezuhant gépen. Diáktársaik péntek este gyergyát gyújtanak az emlékükre az egyetemen, melynek épületére fekete lobogó kerül.

FRISSÍTÉS: megemlékeztek társaikra az orvostanhallgatók

Mintegy százan vettek búcsút pénteken este a kolozsvári orvosi és gyógyszerészeti egyetem belső udvarán a román-kanadai kettős állampolgár Andrei Angheltől és német barátnőjétól, Olga Ioppától.

A fiatalok a kincses városban tanultak, itt ismerkedtek meg. A megemlékezésre eljött Andrei nagybátya és nagynényje is. „Nagyon igazságtalan, ami velük történt. Kicsi kora óta ismertem Andreit, csendes, jóérzésű fiú volt” – mondta a könnyeivel küszködve a nagybátyja.

A két fiatal barátai pénteken este létrehoztak egy Facebook-csoportot Andrei Anghel és Olga Ioppa emlékére.

Kapcsolódók

Kimaradt?