Hátborzongató üzenetet posztolt az egyik utas felszállás előtt

Felszállás előtt a Facebookon viccelődött egy holland férfi, aki állítólag a lelőtt maláj gép egyik utasa volt. Nem sejthette, hogy később meg is valósul, amiről a posztjában írt. Cor Pan, a Malaysia Airlines lelőtt repülőgépének egyik holland utasa az amszterdami felszállás előtt egy fotót posztolt a járatról, a kép alá pedig azt írta, "ha eltűnik, így néz ki" - jelentette a Huffington Post.

A férfi Facebook-oldalát elárasztották a barátok üzenetei, mások pedig újabb oldalakat nyitottak Cor Pan emlékére - az eredeti poszt futótűzként terjedt a neten, péntek délelőttre már 20 ezren osztották meg, sőt, több amerikai és holland lap is beszámolt róla.

A férfiról egyébként nem sok minden derül ki a valódinak tűnő Facebook-profiljából, saját vállalkozásából él és az észak-hollandiai Volendamban lakik. A csütörtöki indulás előtt egy másik üzenetet is posztolt az amszerdami Schiphol repülőtérről, amiben azt írta, "vigyázz, hová lépsz", ekkor még többen is kellemes nyaralást kívántak neki.

A Malaysia Airlines gépe Donyeck mellett zuhant le, az orosz határ mellett, az ukrán szakadárok által ellenőrzött területen. Több forrás szerint is egy föld-levegő rakétával lőtték le, de egyelőre nem tudni, ki követhette el a támadást, a szakadárok és Kijev egymást vádolják.

Az utasszállítón a legutolsó adatok szerint 173 holland állampolgár ült, közülük 105-en egy ausztráliai AIDS-konferenciára utaztakA többi utas közül 44-en malajziai, 27 ausztrál, 12 indonéz, kilenc brit, négy-négy német és belga, három Fülöp-szigeteki, egy kanadai és egy új-zélandi. További 20 utast még nem azonosítottak, magyar áldozatról nem tudni.

Kapcsolódók

Kimaradt?