Rossz nyomokat követtek a maláj gépet keresők

Az Egyesült Államok haditengerészete bejelentette, hogy az a négy jel, amelyeket az elmúlt hetekben regisztráltak a maláj légitársaság 370-es járata után kutatva, nem az eltűnt gép fekete dobozából jöhetett. A CNN-nek nyilatkozó illetékes szerint, miután a szóba jöhető területen nem találtak roncsokat, így a jelek egy másik, ember által készített jeladóból jöhettek.

„Ha a fekete doboz jelzett volna, megtaláljuk” – mondta Michael Dean, a haditengerészet illetékes igazgatóhelyettese, aki szerint eddig egy hajó jeleit követhették. A haditengerészet egy meg nem nevezett szóvivője viszont nem ért egyet Deannel. Spekulatív és korai nyilatkozatnak tartja az igazgatóhelyettes szavait.

Eddig a jeladók játszottak kulcsszerepet a március elején 239 emberrel eltűnt gép utáni kutatásban, amelyet korábban az emberiség legnagyobb ilyen jellegű felderítésének neveztek. Az eddig a reményeket tápláló hangokat április 5-e és 8-a között regisztrálták, azóta az érintett területet pásztázzák, hátha rábukkannak a roncsokra. A CNN cikke azt is megjegyzi, hogy a szakértők már korábban figyelmeztettek arra, hogy a baleseti sérülés vagy a mélytengeri nyomás könnyen megváltoztathatja a jeladó frekvenciáit.

Kapcsolódók

Kimaradt?