Paolo Maldini mesélt a koronavírussal kapcsolatos tapasztalatairól

Az ötszörös BEK/BL-győztes, hétszeres olasz bajnok, 127-szeres olasz válogatott Paolo Maldini és fia, Daniel is elkapta a koronavírust, megbetegedtek, de már túl vannak a nehezén. A legendás olasz védő, aki jelenleg az AC Milan sportigazgatója, a Corriere della Serának mesélt a vírussal kapcsolatos tapasztalatairól.

"Jól érzem magam, a legrosszabb részén már túl vagyok. Száraz köhögésem még mindig van, és nem érzem a szagokat, az ízeket, de ezek remélhetőleg hamarosan visszatérnek. Rosszabb az influenzánál, jelentős fájdalmakkal járt, erős nyomást éreztem a mellkasomban. Ízületi és izomfájdalmakkal kezdődött, utána belázasodtam, 38,5 foknál nem ment feljebb. Csak lázcsillapítóval kezeltem magam, komolyabb gyógyszerekre nem volt szükségem, mert nem voltak légzési nehézségeim" - mondta az 51 éves olasz legenda, aki azonban hozzátette, hogy az egyik barátja küzdött légzési nehézségekkel, és be is került a legnanói kórházba, de már jobban van.

A fiáról azt mondta, hogy bár neki is voltak mellkasi fájdalmai és szintén belázasodott, jól tűri a betegséget. A felesége és a másik fia erősebbek voltak a vírusnál, azaz tünetmentesen vészelték át ezt az időszakot, de Maldini biztos benne, hogy ők is megfertőződtek.

A koronavírus külföldi terjedésével kapcsolatos legfrissebb információinkat itt találja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?