banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Trump idén sem vesz részt a fehér házi tudósítók gálavacsoráján

Donald Trump amerikai elnök az idén sem vesz részt a fehér házi tudósítók szokásos évi gálavacsoráján, és állítólag megtiltotta részvételt a munkatársainak és a kormányzat tagjainak is.

A Fehér Ház már korábban jelezte, hogy az elnök az idei gálavacsorán sem vesz részt, és e hét szombatján – amikor a gálavacsorát tartják – egy wisconsini kampányrendezvényen lesz. Sajtóinformációk szerint azonban ezúttal a munkatársainak és a kormányzat tagjainak is megtiltotta a részvételt.

Több amerikai lap – meg nem nevezett forrásokra hivatkozó – értesülései szerint Bill McGinley, a Fehér Ház kabinettitkára kedden közölte is ezt a munkatársakkal.

Az elnöknek köztudomásúan feszült a viszonya a sajtó egy részével, kedden is több Twitter-bejegyzésében név szerint támadott újságírókat és lapokat.

A tavalyi gálavacsora botrányosra sikeredett. Michelle Wolf, a szereplésre felkért színésznők egyike húszperces monológjában olyan stílusban bírálta Donald Trumpot, munkatársit és családtagjait, elsősorban is a lányát, Ivankát (akit például tamponhoz hasonlított), hogy az az újságírókat is felháborította.

Peter Baker, a The New York Times című lap munkatársa szerint „sajnálatos módon nem sikerült elősegíteni az újságírás ügyét”, Jeff Zeleny, a CNN riportere pedig arra panaszkodott, hogy „zavarban voltak” az újságírók és a gálavacsora közvetítését otthonukban követő amerikaiak is. A The Washington Post egyenesen arra szólított fel, hogy meg kellene szüntetni a fehér házi tudósítók gálaestjének hagyományát.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?