Majdnem elgázolta az ügyészeket a menekülő parlamenti képviselő

Filmbe illő autós üldözés végén fogták el a rendőrök azt a parlament képviselőt, aki csütörtökön elmenekült az ügyészek elől, amikor csúszópénz elfogadásán érték tetten Buzăuban – derül ki a pénteken nyilvánosságra hozott jelentésből, amelynek alapján az ügyészség Gheorghe Coman előzetes letartóztatásának engedélyezését kéri a parlamenttől.

A Konzervatív Párt (PC) politikusa 3140 lejt kért a Buzău megyei állategészségügyi igazgatóság aligazgatójától. Az összeg a PC megyei szervezet tisztújító közgyűlésének költsége volt. A pénzért cserében megígérte az illetőnek, hogy közbenjár a posztja megőrzése érdekében. Megvesztegetője azonban feljelentette a képviselőt, az ügyészek pedig tettenérési akciót szerveztek a bűncselekmények bizonyítására.

Az akció remekül sikerült, a pénz átnyújtásáról videófelvétel is készült. A találkozó végén a képviselő beült az autójába. Ám amikor előbukkantak  a hatóságiak, akik megállásra szólították fel, Gheorghe Coman rátaposott a gázpedálra, nekikoccant egy rendőrségi gépkocsinak, s kis híján elütötte a feljelentőjét és az ügyészeket is. A menekülő politikust üldözőbe vették, és egy buzăui lakótelepen sikerült elfogni.

Coman az ügyészségi kihallgatása után ártatlannak vallotta magát. Valeriu Zgonea képviselőházi házelnök azonban az ország szégyenének nevezte, s reményét fejezte ki, hogy a politikus önként lemond a parlamenti mandátumáról. A képviselőház várhatóan december 27-én dönt a honatya letartóztatásának engedélyezéséről.

Kapcsolódók

Kimaradt?