banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Villámlátogatást tett Maros megyében a magyar agrárminiszter

Továbbra is szükség van az erdélyi és a magyarországi mezőgazdasági szakemberek, szakmai szervezetek együttműködésére annak érdekében, hogy a magyar gazdák termékei még nagyobb népszerűségnek örvendjenek és még inkább elérhetőek legyenek – hangzott el dr. Nagy István magyarországi agrárminiszter szombati, Maros megyében tett látogatása alkalmból.

Dr. Nagy István szombaton délelőtt érkezett Maros megyébe, Szovátán találkozott a Maros Megyei Tanács elnökével, Péter Ferenccel, a román Mezőgazdasági Minisztérium államtitkárával, Barabási Antallal, Kolcsár Károly parlamenti képviselővel, a megyei tanács alelnökével, a térség polgármestereivel, valamint gazdaszervezetek képviselőivel.Fotók: Maros Megyei Tanács

A találkozón megerősítették, hogy továbbra is szükség van az anyaország támogatására, a szakemberek, szakmai szervezetek együttműködésére, de a helyi termékek és gazdák népszerűsítésének fontossága is szóba került.  

A megbeszélést követően Sóváradon átadták az Agrár-Vándorbölcsőt, amelyet a program lebonyolítója, a magyar Agrártárca Kárpát-medencei Együttműködések Főosztályának nevében dr. Torda Márta főosztályvezető nyújtott át. A vándorbölcsőt a fiatal Fazakas Miklós Attila családja kapta meg, akiknek nemrég született első gyermekük. A bölcső legtöbb hat hónapig marad a kisgyermekes családnál, ezután egy másik családhoz kerül.

Újabb vándorbölcsőt adtak át

Az Agrár-Vándorbölcső programot a magyar kormány indította még 2015-ben és célcsoportját azok a mezőgazdaságból, mezőgazdasági termékek feldolgozásából élő családok képezik, akik épp kisbabát várnak. A program része a magyar kormány népességpolitikájának, amellyel ellensúlyozni kívánja a magyarság elöregedésének folyamatát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?