Mezőgazdasági miniszter: vegyék a hazait!

A vásárlóknak van a legfontosabb szerepük a romániai gazdák munkájának támogatásában – jelentette ki Adrian Oros mezőgazdasági miniszter.

A tárcavezető egy élelmiszercsarnok avatásán vett részt pénteken a Fehér megyei Zalatnán. Az eseményen megkérdezte tőle egy újságíró, hogy miért drágább az ott árult tojás az importtojásnál.

„Mezőgazdasági miniszterként azt szeretném, hogy a gazdák és helyi termelők minél magasabb áron értékesítsék termékeiket. Nem sokan akarnak manapság mezőgazdasággal, állattartással foglalkozni, annak azonban, aki ezt választja, nyernie is kell. Hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy a gazda munkáját meg kell fizetni" – válaszolt.

Hozzátette: a hazai termékek jobbak az importból származóknál, indokolt az esetenként magasabb ár. A tárcavezető rámutatott, nagyon fontos szerepük van a helyi hatóságoknak a gazdák terményei értékesítésének elősegítésében, megkönnyítésében, ugyanakkor a kormánynak is támogatnia kell a romániai termelőket.

„A legfontosabb szerepük azonban a vásárlóknak van. Ha mindenki, akit érdekel és foglalkoztat az, hogy a gazdák munkája legyen megfizetve, csak hazai termékeket keresne és vásárolna, még ha ezek olykor drágábbak is, a helyi termékek minden bizonnyal jobban elkelnének, és a romániai gazdáknak fenntartható jövedelmük lenne" – nyomatékosította a miniszter, aki szerint ezt a fajta fogyasztói-vásárlói magatartást tanítani kell nemcsak a családban, hanem az iskolában is.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Agerpres)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

banner_X7Nd4jXU_Maszol-970x250.gif
banner_IeXAwzKh_Maszol-300x250.gif

Kimaradt?