Újabb amerikai fast-food lánc telepszik meg Romániában

A Popeyes első számú konkurense a KFC.

Az utóbbi években egyre vonzóbb a romániai piac a világ vezető gyorsétterem hálózatai számára, aminek jeleként újabb amerikai márka érkezik. A Popeyes neve idehaza nem cseng túl ismerősen, azonban az Egyesült Államokban az egyik leggyorsabban terjeszkedő fast-food lánc.

Romániában jövőre nyílik az első Popeyes. Az üzemeltető cég, a Sterling Cruse egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hol lesz az első étterem, azonban valószínű, hogy Bukarestben. Rövid időn belül biztosan meg fognak jelenni az erdélyi nagyvárosokban is, a cégnek ugyanis nagyratörő tervei vannak az országban.

David Shear, a Popeyes Louisiana Kitchen nemzetközi piacokért felelős elnökének  elmondása szerint tíz év alatt 90 éttermet akarnak nyitni Romániában. A Popeyes fő konkurense a KFC, mivel akárcsak az, főleg csirkehúst árul.

Az első Popeyes, amit akkor még Chicken on Runnnak hívtak, 1972-ben nyílt, New Orleans egyik külvárosában. Semmi sem vetítette előre a későbbi sikert, néhány hónap alatt ugyanis csődbe ment. Négy nap múltán ismét megnyitották, immár Popeyes néven, s innen felfelé vezetett a cég útja. Jelenleg 3 300-nál több gyorsétterem működik Popeyes márkanév alatt, kb. felük az Egyesült Államokban.

Romániában a gyorsétkezdék éves árbevétele 2 milliárd lej körül van. A piacvezető a McDonald’s, de jelen van a többi nagy globális brand is, a KFC, a Burger King, a Subway és a Taco Bell.

(Nyitókép: Facebook/Deerbrook Mall)

Kapcsolódók

Kimaradt?