Tizenöt millió euróból újul meg a marosvásárhelyi pláza

Az Indotek Group külföldi plázaportfóliójára is kiterjeszti felújítási programját, közel 15 millió euróból bővíti és megújítja a Marosvásárhelyen található plázáját – közölte a magyarországi befektetési csoport csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Romániában található közel 50 ezer négyzetméternyi területen elhelyezkedő Promenada Mall korszerűsítését két ütemben valósítják meg. A pláza felújítási programjának első szakasza – a belső terek és a homlokzat megújítása – jelenleg is folyamatban van, miközben a bevásárlóközpont a megszokott módon üzemel. A beruházás következő fázisa jövőre veszi kezdetét, akkor az épület bővítése indul meg.

Kiemelték, hogy az ingatlan energiahatékonyságának növelése érdekében mintegy 5000 négyzetméternyi napelemet telepítenek az épületre közel egymillió euróból. A csoport öt éve kezdett hozzá plázafelújítási programjához; eddig kilenc bevásárlóközpontot újított fel, illetve modernizált. Tavaly Szegeden, Kaposváron és Szolnokon, tavalyelőtt Sopronban, Csepelen, Zalaegerszegen és Debrecenben zárta le a felújítási projektjeit, az idén fejeződnek be a Pécs és a Győr Plaza korszerűsítési munkálatai.Megújul a bevásárlóközpont | Fotó: promenadamallmures.ro

A marosvásárhelyi ingatlant a cég 2019-ben vásárolta meg, azóta tovább terjeszkedtek a romániai piacon, így már a Bukarest központjában található One Victoriei irodaház és a Băneasa Business Center is az társasághoz tartozik. A vállalat jelezte, hogy további terjeszkedést tervez a régióban, jelenleg több potenciális akvizícióról tárgyal.

Jellinek Dániel, az Indotek Group alapítója és vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy az e-kereskedelem térnyerése ellenére a bevásárlóközpontok létjogosultsága megmarad, a vásárlók közösségi és találkozási pontként is tekintenek a plázákra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A cégcsoport több mint 530 főt foglalkoztat, a birtokában lévő ingatlanok száma meghaladja a 350-et. A társaság Magyarországon és Románián kívül még 11 országban van jelen, így például Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban, Szerbiában, Horvátországban, Lengyelországban és Portugáliában.

Kapcsolódók

Kimaradt?