banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Pénzügyi oktatási központot nyitnak Csíkszeredában

A helyi önkormányzat és az OTP Bank Románia Alapítvány együttműködésében létrehozott új pénzügyi oktatási központot adtak át Csíkszeredában. Az új intézményben elsősorban diákok ismerkedhetnek meg az alapfokú pénzügyi ismeretekkel, de a képzés több korosztály számára is elérhető lesz majd.

A városháza ügyfélszolgálati központjában kialakított központ elsősorban diákoknak kínál alapvető pénzügyi ismereteket tartalmazó oktatási csomagot.

„Azt szeretnénk, hogy a gyerekek, majd őket követve a fiatalok és felnőttek is különböző formátumokban, helyzetekben programszerűen ide tudjanak jönni és olyan fajta alapismeretekhez legyen hozzáférésük, amelyek nélkül gyakorlatilag a mai világban képtelenek vagyunk megszervezni a családi életet, a saját életünket. Ennek a programnak köszönhetően biztos, hogy lesznek olyan fiatalok, akik elindulnak a vállalkozás útján is, mert ráéreznek azokra a tényezőkre, amelyek a pénzügyi ismeretek körül kibontakoznak” – fogalmazta meg az átadó alkalmával Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere. Hozzátette: rövid távon a csíkszeredaiaknak, de közép távon az egész csíki térségnek szeretnének komoly társadalmi alapismereteket nyújtó oktatási csomagot kínálni.

„A jelenlegi gazdasági helyzet hatásait mindenki érzi, és ez alól a fiatalok sem kivételek. Mivel a felmérések szerint a pénzügyi műveltség országos szintje elmaradt az európai átlagtól, az oktatás támogatására fektetjük a hangsúlyt. Ezért döntöttünk úgy a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatallal együttműködésben, hogy az új oktatási programmal bővítjük az OTP Bank Románia Alapítvány szolgáltatásait. Munkatársaink célja, hogy az eredményes kezdeményezések keretében a helyi diákok igényeihez igazodó tanfolyamokat biztosítsanak”– nyilatkozta a megnyitón Fatér Gyula, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.Fotó: Csíkszereda Városháza

Kelemen Attila, az OTP Bank Románia marketing-igazgatója a Maszol érdeklődésére elmondta: az oktatási programban használt tananyagot olyan módon építették fel, hogy a részt vevők alapismeretekhez juthatnak hozzá főleg azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell felelősen a pénzhez hozzáállni, hogyan lehet pénzt megtakarítani.

„Ezen kívül lesznek felnőttoktatási paneleink is, amelyeket testre szabottan egy-egy szakmai csoportnak, érdeklődési körnek alakítunk ki” – mondta. A szakember hozzátette, hogy a képzés számos gyakorlati feladatot foglal magában.

Az új oktatási program a 2022–2023-as tanévben kezdődik. Három akkreditált oktató tart pénzügyi tanfolyamot az általános iskola 5–8. évfolyama és a középiskolások számára, valamint a későbbiekben pályaorientációs képzéseket is bevezetnek. Az alapítvány célja, hogy számottevő eredményeket érjen el a nem formális oktatás területén, és a jövőben a pénzügyi, valamint digitális oktatási és érzelmi intelligenciával kapcsolatos képzéseket tartson a felnőttek számára is.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?