Lecserélik az utcanévtáblákat Csíkszeredában, hogy a román megnevezés legyen felül

Lecserélik Csíkszeredában az utcanévtáblákat, miután a volt városvezetés jogerősen elveszítette a pert a Dan Tanasă nevével fémjelzett Méltóságért Európában Polgári Egyesülettel (ADEC) szemben.

Mint ismert, a városban az utcanévtáblákon eddig a magyar megnevezés szerepelt elöl és utána a román. A Ráduly Róbert Kálmán által irányított városvezetés a 2020-ban meghozott végleges bírósági döntés értelmében úgy oldotta meg az ítélet végrehajtását, hogy kettévágták az utcanévtáblákat, így a román nyelvű részt helyezték felül. Egyes utcákban pedig egyszerűen csak eltávolították a táblákat.

A mostani városvezetés úgy döntött, eleget tesz a felsőfokú ítéletnek, és az összes táblát lecserélik szabályosra – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Bors Béla alpolgármester.A előző városvezetés által kettévágott tábla | Fotó: Farkas Endre

„Idén mintegy 98 ezer lejt hagytunk jóvá erre a projektre. Elindítottuk a közbeszerzési eljárást az új utcanévtáblák beszerzésére. Körülbelül 686 darabra lesz szükségünk” – részletezte az alpolgármester. Hozzátette, hogy az elképzelések szerint az új táblákon nyilakkal jelzik majd a házszámokat a könnyebb tájékozódás érdekében. Ugyanakkor fényvisszaverő felületük lesz, hogy éjszaka is könnyen leolvashatók legyenek.

Ilyenek lesznek az új táblák | Fotó: Csíkszereda Városháza

Bors Béla reményét fejezte ki, hogy az új táblákat még idén kihelyezik, de ez természetesen attól is függ, hogy a közbeszerzési eljárást milyen hatékonyan tudják majd lebonyolítani.

Korodi Attila 2020-ban, a választási kampány idején azt nyilatkozta, hogy megválasztása esetén a táblákat mindenképpen lecserélik, hiszen a jogerős ítélet erre kötelez.

(Címlapkép: Gábos Albin)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg