Országos helyreállítási terv: kommunikációs fantomcég fog hidrogént gyártani

Az Energiaügyi Minisztérium olyan cég beruházását finanszírozza, mely működése során összesen 3 ezer lej bevételt ért el és 619 lej profitot termelt.

Aláírta az Energiaügyi Minisztérium az első, hidrogén termelésére vonatkozó szerződést az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében. A szerződés kedvezményezettje a Călărași városában bejegyzett, Center Hub Sud nevű ügyfélszolgálati és kommunikációs tanácsadó cég. A vállalkozást 2019-ben hozták létre, 2021 előtt nem volt tevékenysége, abban az évben azonban jó eredményt ért el: 3000 lej árbevétel mellett 619 lej profitot termelt. A cégnek egyetlen alkalmazottja van, vélhetően a tulajdonosa.Fotó: Facebook/Hydrogen Fuel News

Az economedia.ro szerette volna megtudni a szaktárcától, hogy milyen megfontolásból ítélte finanszírozásra érdemesnek a Center Hub Sud pályázatát, azonban nem kapott választ. Valószínű, a minisztérium illetékesei úgy gondolták, ha egy cég ért a kommunikációhoz, akkor a hidrogén előállításával is elboldogul, elvégre a két tevékenységi terület nem áll távol egymástól.

A minisztérium a PNRR keretében biztosított finanszírozás értékét és a majdani termelési kapacitás nagyságát sem volt hajlandó közölni a gazdasági hírportál érdeklődésére.

Hidrogén előállítását célzó beruházások támogatására 11 cég pályázott az országos helyreállítási terv keretében, köztük a megújuló energiaforrások felhasználására specializálódott Monsson, az OMV Petrom és az egyik legnagyobb hazai vegyipari vállalat, a Chimcomplex. Úgy tűnik, hogy a legjobb és legfontosabb pályázatot mégsem ezek nyújtották be, hanem a Center Hub Sud.

Romániának 150 millió euró áll rendelkezésére a PNRR keretében hidrogén termelését célzó beruházások támogatására.

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?