Útépítő cég is fogja népszerűsíteni Románia turisztikai-kulturális útvonalait

A feladaton osztozik egy másik céggel, melynek komoly tapasztalata van az idegenforgalmi marketing területén.

A Beruházások és Európai Alapok Minisztériuma megnevezte az országos helyreállítási terv (PNRR) keretében kialakítandó 12 turisztikai-kulturális útvonal népszerűsítésére kiírt tender győzteseit. A megbízatást két nagyszebeni cég kapja meg, a Terra Building és az Eventya CO. Előbbi útépítéssel foglalkozik, nulla tapasztalattal a marketing és az idegenforgalom területén, ellenben utóbbi alkotta meg Románia, valamint több megye, köztük Hargita és Brassó hivatalos turisztikai applikációját, írja az economica.net.A torockószentgyörgyi vár | Fotó: Facebook/Torockószentgyörgy

A két cég feladata lesz a 12 útvonal kijelzése, az azokhoz tartozó műemlékek, látnivalók digitalizálása, egy integrált kulturális ajánlat kidolgozása és az útvonalaknak offline/online csatornákon keresztül történő népszerűsítése belföldön és külföldön egyaránt.

A 45 hónapra szóló szerződés értéke közel 40 millió lej, amit a PNRR keretösszegéből fognak állni.

A 12 turisztikai-kulturális útvonalan hozzávetőleg 400 látnivaló található, köztük sok erdélyi: a torockószentgyörgyi vár, a segesvári vár, a gernyeszegi kastély, az Urmánczy kastély, a bihari földvár, a kökösi unitárius templom, etődi, berethalomi, torockói, bikfalvi hagyományos házak stb.

Kapcsolódók

Kimaradt?