Nem ért egyet az ágazati adómenetesség megszüntetésével a kisvállalkozások érdekvédelmi szervezete

A CNIPMMR alelnöke szerint a dolgozók egy részének adómentessége egy „elnyert jog”, amihez ragaszkodnak. 

A Romániai Kis- és Közepes Vállalkozások Országos Tanácsa (CNIPMMR) nem ért egyet a mezőgazdasági, az élelmiszeripari és az építőipari ágazat adókedvezményeinek kivezetésével, szerintük a döntés a gazdaság hajtómotorjainak lassulásához vezetne.Fotó: Agerpres

A CNIPMMR alelnöke, Vali Priceputu csütörtöki sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy a kormánnyal kötött megállapodásuk 2028-ig van érvényben.

„A kormánynak be kell tartania az ígéreteit, és hagynia kell bennünket dolgozni. (...) Vannak ötleteink, javaslataink a deficit csökkentésére, elnyert jogaink azonban nem képezhetik vita tárgyát” - érvelt. Hozzátette, hogy szerinte a következő hat hónapban 40-60 ezer munkavállaló hagyhatja el az építőipart, ha a kormány kivezeti a jelenlegi adókedvezményeket.

Marcel Ciolacu miniszterelnök korábban kijelentette, hogy a kormány elemezni fogja a mezőgazdaságnak, az építőiparnak és az informatikai ágazatnak nyújtott adókedvezmények Marcel Boloş pénzügyminiszter által javasolt átalakítását, és hangsúlyozta, hogy nem „elhamarkodottan” döntenek majd erről.

Kapcsolódók

Kimaradt?