banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Megvan az egyik észak-erdélyi sztrádaszakasz új kivitelezője

A Bechtel egyszer már nekifogott az autópálya megépítésének Bisztraterebes és Berettyószéplak között.

Egy román – szlovák konzorcium építheti meg az észak-erdélyi autópálya Bisztraterebes és Berettyószéplak közti szakaszát. A közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) tájékoztatása szerint a közbeszerzési eljárás győztese a bukaresti Construcții Erbașu és a Vahostav – SK nagyváradi székhelyű leányvállalata.

A két cég 543 millió lejért vállalta a Bihar megyében húzódó 26,63 km-es szakasz megtervezését és kivitelezését. A tervezésre 6, a tulajdonképpeni munkálatokra pedig 18 hónapjuk van. Ez azt jelenti, hogy a szerződés aláírásától számított két éven belül át kellene adni a sztrádaszakaszt, ideális esetben tehát 2023 őszére készen kellene legyen.

Az autópálya szóban forgó szakaszának egyszer már nekiveselkedett a Bechtel, azonban nem fejezte be. Bár viszonylag rövid útszakaszról van szó, a kivitelezés műszaki szempontból komoly kihívás, mivel több viadukt, felüljáró és híd található rajta. Ezek egyike kifejezetten látványos, 1 650 méter hosszú, egy mesterséges tó felett húzódik. A Bechtel részben már megépítette, a mostani kivitelezőknek csak be kell fejezniük a viaduktot.

(Nyitókép: Wikipedia)

Kapcsolódók

Kimaradt?