Kolozsvári metró: itt az első halasztás

Június végéig tolták ki a megépítésre tett ajánlatok benyújtási határidejét.

Másfél hónappal meghosszabbították az ajánlatok benyújtásának határidejét a kolozsvári metró megépítésére kiírt versenytárgyalásra. Az érdeklődő cégek június 24-ig nyújthatják be a pályázataikat. A Közbeszerzések Elektronikus Rendszerébe (SEAP) feltöltött közbeszerzési eljárás eredeti kiírási feltételeinek értelmében a május 9. volt a leadási határidő.Nagy fába vágta a fejszéjét Kolozsvár | Fotó: Metrorex

A határidőt valószínűleg azért tolták ki, mert a potenciális pályázók pontosításokat kértek a beruházással kapcsolatban. Így történt ez az A7-es egyik szakaszára kiírt versenytárgyalással is, mellyel kapcsolatban a pályázók 600 pontosítási kérelemmel fordultak a megbízóhoz.

A Szászfenes és Kolozsvár közti 21,03 km hosszú metróvonal megépítése a becslések szerint 6,66 milliárd lejbe fog kerülni. A győztesnek 8 év áll majd rendelkezésére a metró megtervezésére és a munkálatok elvégzésére. A kormány és a kolozsvári-, valamint a szászfenesi önkormányzatok részben az országos helyreállítási terv (PNRR)  keretében szeretnék megoldani a fölöttébb költséges beruházás finanszírozását.

Hogy ez megvalósuljon, igyekezniük kell a megbízóknak és a majdani kivitelezőnek is, mivel a PNRR 2026-ban lezárul.

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?