Ki fogják tiltani az autókat Kolozsvár központjából a metróépítés idejére

A forgalmi korlátozásokat az állomások építése miatt kell majd bevezetni.

Zöld utat kapott a kolozsvári metró a megyei önkormányzat urbanisztikai bizottságától. A testület a beruházás területi településrendezési tervét (PUZ) hagyta jóvá.Nagy lesz a nyomás a tömegközlekedésen | Fotó: Facebook/Vehicule de transport public din România

Kiderült, hogy a munkálatok, a jövendőbeli metróállomások környékén jelentős fennakadásokat fognak okozni a közúti forgalomban. Az elképzelés az, hogy a személygépkocsikat teljesen kitiltják majd a központból a munkálatok időtartamára, a tömegközlekedési járművek pedig módosított útvonalakon fognak közlekedni.

A metróállomások kialakítása külszíni munkálatokkal indul majd, utóbb pedig földalattiakkal folytatódik. Bukarestben másfél év alatt sikerült leghamarabb végezni egy metróállomás megépítésével, de volt olyan, melyen hét évig dolgoztak. Ionel Oprea, a kolozsvári beruházás felelőse esküszik rá, hogy a Kincses Városban 9 hónap alatt végezni fognak a munkálatokkal. valószínűleg kevesen vannak azok, akik bármily csekély összegben fogadnának arra, hogy ez valóban így lesz.

A kolozsvári városvezetés azt tervezi, hogy a munkálatok időtartamára 30, bérbe vett autóbuszt is beállítanak a tömegközlekedésbe, a trolibusz hálózat hosszát pedig megnövelik 10 kilométerrel.

Kapcsolódók

Kimaradt?