Huszonhárman sérültek meg a New York-i metrótámadásban, öt személy állapota válságos

Emelkedett a New York-i metró egyik szerelvényében kedden elkövetett lövöldözés sebesültjeinek száma, a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi az elkövetőt. A hatóságok 50 ezer dollár jutalmat ajánlottak fel a nyomravezetőnek.

A legfrissebb jelentések szerint legalább 23 ember sérült meg abban brooklyni metróállomásra érkező szerelvényben, amelyben egy fegyveres tüzet nyitott, és több füstbombát eldobott.

Keechant Sewell, a New York-i rendőrség vezetője elmondta, hogy tíz ember sebesült meg a lövöldözésben, további tizenhárman pedig akkor sérültek meg, amikor kiszaladtak a vasútállomásról vagy füstöt lélegeztek be. Öt ember állapota súlyos, de nem életveszélyes. Hozzátette: egyelőre nem ismerik a gyanúsított indítékát, de nyilvánvaló, hogy erőszakos szándékkal szállt fel a szerelvényre.

James Essig nyomozó elmondta, hogy a rendőrség egy bérelt furgon kulcsát találta meg a helyszínen. A hatóságok szerint a járművet Philadelphiában bérelte egy Frank R. James nevű, wisconsini és philadelphiai lakcímmel is rendelkező 62 éves férfi, akit nagy erőkkel keresnek, bár egyelőre nem világos, hogy köze volt-e a bűntényhez.

A sajtóban megjelent beszámolók szerint a fegyveres gázálarcot öltött mielőtt felrobbantotta a füsttartályokat és tüzet nyitott. A rendőrség szerint a gyanúsított 33-szor lőtt. A helyszínen megtalálták a lövöldözéshez használt félautomata lőfegyvert, továbbá lőszereket, egy baltát és egy tartály benzint.

A rendőrség 50 ezer dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki olyan információval szolgál, amely segít eljutni a furgon bérlőjének tartózkodási helyéhez.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?