banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Kivonult Romániából a Lidl egyik részlege

A Lidl Tour öt év után vonult ki a hazai piacról, a nemzetközi idegenforgalom számára kedvezőtlen konjunktúra miatt.

Március 1-i hatállyal beszünteti romániai tevékenységét a Lidl Tour. A Lidl tájékoztatása szerint a német kiskereskedelmi vállalat online idegenforgalmi részlege az „utazások számára kedvezőtlen globális körülmények” miatt zár be.

A Lidl Tour 2016 nyarán jelent meg a hazai piacon, egy olyan időszakban, amikor a hazai idegenforgalom, s különösen a külföldi utazások erőteljesen növekvő fázisban voltak. 2019 júniusában a cégvezetés arról számolt be, hogy a bevételeknek az előző évek tendenciáját követő, 60 százalékos növekedésére számít. Azóta a Lidl nem közölt információkat a Lidl Tour gazdasági eredményeiről. A Lidl Tour Romániában nem önálló jogi entitásként működik, eredményei a kiskereskedelmi vállalat bevételeihez és kiadásaihoz vannak hozzácsapva.

A Lidl Tour belföldi utakat éppúgy kínált az ügyfeleknek, mint sétahajózást, afrikai szafarikat és üdülést különféle egzotikus trópusi helyszíneken. Irodái nem voltak, nyomtatott katalógusait az áruházláncokon keresztül terjesztették. A cégvezetés ígérete szerint a Lidl Tour megszűnését a kliensek nem fogják megérezni, a partner cégek ugyanis garantálják az befizetett utazások zökkenőmentes lebonyolítását.

Az, hogy a Lidl Tour lehúzta a rolót, nem túl meglepő, tekintettel a turizmus siralmas állapotára. Az idegenforgalmi ügynökségek részéről érkező információk szerint a tavalyi árbevétel 75-80 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

(Nyitókép: Facebook)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?