banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Átírta a járvány az utazási trendeket: az alpesi síparadicsomok helyett idén a Maldív-szigetek a sláger

Többen utaznak az egyenlítői szigetországba Romániából, mint Nagy-Britanniából, Franciaországból vagy Németországból.

Nagyon kapósak lettek az exkluzív, egzotikus utazások idén télen. Mivel a nyugat-európai síparadicsomokba viszonylag nehéz eljutni a járványügyi korlátozások miatt, a pénzes romániai turisták inkább a trópusi országok felé veszik az irányt.

Január első 10 napjában a romániai látogatók szinte megrohamozták a Maldív-szigeteket, derül ki az Indiai-óceáni ország idegenforgalmi minisztériumának legfrissebb adataiból. Az említett időszakban 1 447 romániai turista érkezett a szigetországba. Románia az ötödik legnépesebb kontingenst adta, mely a látogatók összlétszámának 4,7 százalékát tette ki.

Romániából többen utaztak a Maldív-szigetekre mint Nagy-Britanniából, Franciaországból, Németországból vagy az Egyesült Államokból. A trópusi szigetország tengerpartjain csak oroszok, indiaiak, ukránok és kazahok voltak többen, mint a románok.

Nem csak a Maldív-szigetek iránti érdeklődés élénkebb jóval, mint az elmúlt években, más egzotikus tájakra, például Zanzibárba és a Dominikai Köztársaságba is többen utaznak, mint korábban. A megnövekedett forgalom egyik magyarázata, a megszokottnál szűkebb kínálat mellett, a charter járatokkal történő, átszállás nélküli utazás lehetősége.

„Az első charter járatot novemberben indítottuk a Maldív-szigetekre, s az érdeklődés minden várakozásunkat felülmúlta. Szilveszter környékén még két járatot indítottunk, január és február folyamán pedig további hatot. Valószínű, hogy márciusig meghosszabbítjuk ezek üzemeltetését, hogy ki tudjuk elégíteni az igényeket. A Maldív-szigetek iránti kereslet 200 százalékkal nőtt 2019-hez képest” – nyilatkozta Alexandru Mărginean, a Karpaten Turism külföldi utazás részlegének az igazgatója.

A trópusi országokba az átlagnál magasabb jövedelemszintű réteg utazik télvíz idején. Egy kiruccanás a Maldív-szigetekre nem olcsó mulatság, az árak 1 200 euró/főnél kezdődnek, az utazást is beleértve.

(Nyitókép: booking.com)

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?