banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Drónokkal fogja ellenőrzi az elektromos vezetékeket az E.ON

A drónokat főleg a gépkocsik által egyáltalán nem vagy csak nehezen megközelíthető területeken fogják alkalmazni.

Hagyományos kamerákkal és hőkamerákkal felszerelt drónokkal fogja ellenőrzi az áramelosztó hálózatot az E.ON – írja az economica.net.  „Van már 11 pilótánk, akik elkezdték a próbarepüléseket, s 100 km hosszúságú hálózatról fognak adatokat gyűjteni” – közölte egy Facebook-bejegyzésben a hálózatért felelős Delgaz Grid.Fotó: AdobeStock

Erre először Neamț és Iași megyében kerül sor, gépkocsival nem járható területeken. A drónok által közvetített adatokat mesterséges intelligencia segítségével fogják feldolgozni.

A Spectrum AERO programot fokozatosan más megyék magas- és középfeszültségű vezetékeire is ki fogják terjeszteni, nyilatkozta Volker Raffel, az E.ON Románia vezérigazgatója. Kezdetben négy drónt fognak használni.

Az E.ON az egyik legnagyobb hazai energetikai szolgáltató. A német tulajdonban levő cégnek 3,6 millió ügyfele van, magánszemélyek, cégek és intézmények egyaránt. Az E.ON 25 800 kilométeres gázelosztó hálózatot üzemeltet 20 erdélyi megyében, 6 moldvaiban pedig 81 500 kilométer hosszú elektromos hálózatot.   

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?