Bevásárolt Romániában a magyar befektetési alapkezelő

Legkevesebb 120 millió euróért vásárolt irodaházakat az Adventum.

Bukaresti irodaház komplexumot vásárolt Bukarestben az Adventum Befektetési Alapkezelő Zrt. A budapesti székhelyű cég, piaci forrsáok szerint 120-150 millió eurót fizethetett az ingatlanegyüttesért.

A Hermes Business Campus (HBC) korábbi tulajdonosa egy belga cég volt, az Atenor. Az ingatlanegyüttest 2017 óta árulták. A 75 ezer négyzetméteres HBC három épületből áll, melynek bérlői nemzetközi nagyvállalatok, köztük a Xerox, a Mondelez és a Genpact. Hollandia bukaresti nagykövetségének szintén van egy bérleménye az ingatlanban.

A Hermes Business Campus adásvétele a legnagyobb értékű idei tranzakció az irodaházak romániai piacán, illetve 2018 óta a legnagyobb beszerzés, amellyel egy új piaci szereplő hajt végre.

2021 első félévében 303,6 millió euró volt a hazai ingatlanbefektetések értéke, 21 százalékkal kevesebb, mint az elmúlt év azonos időszakában. 17 irodaház, szálloda, illetve ipari épület cserélt gazdát. A teljes forgalom 67 százaléka Bukarestbe koncentrálódott.

A 2006-ban alapított Adventum egy magyar tulajdonban levő befektetési alapkezelő. A cég közép- és kelet-európai ingatlanbefektetésekkel foglalkozik. A HBC megvásárlása az Adventum által lebonyolított első ügylet a romániai piacon.

(Nyitókép: atenor.eu)

Kapcsolódók

Kimaradt?