Beruházás Szatmárnémetiben: idén már egymillió tűzhelyet gyárthat az Electrolux

Növelte termelési kapacitását a vállalat, a beruházás értékét nem hozzák nyilvánosságra.

A korábbinál modernebb technológiával gyártják az indukciós tűzhelyeket az Electrolux szatmári üzemében, aminek köszönhetően nőtt a termelési kapacitás. A gyárban idén akár 1 millió gázzal működő-, illetve elektromos tűzhelyet is legyárthatnak. A svéd vállalat nem hozta nyilvánosságra a beruházás értékét.

Tavaly 834 millió lej volt az Electrolux romániai leányvállalatának az árbevétele, 12 százalékkal több, mint 2019-ben. Idén tovább nőtt a háztartási gépek piaca, ezen belül pedig az Electrolux eladásai, közölték a cég vezetői, adatokat azonban nem szolgáltattak.

A Szatmárnémetiben gyártott Electrolux termékek zömét külföldön értékesítik, EU-tagállamokban. A cég tervei között új célországok is szerepelnek, köztük az USA és Kanada.

Az Electrolux 1997-ben vette meg a nagy múltú Samus üzemet. Az átvételkor a vállalatnál 2 300 fő dolgozott. Mostanra a dolgozók létszáma 900-ra csökkent, azonban az utóbbi években növekvő tendenciát mutat.

A cég legutóbb 2019 tavaszán szerepelt a hírekben, amikor sztrájk tört ki a szatmári gyárban. A feleknek tíz hét elmúltával sikerült csak megegyezniük a béremelésről és a kollektív munkaszerződésről.

(Nyitókép: Facebook/Electrolux)

Kapcsolódók

Kimaradt?