Vasárnap délután tartják a nyugtalottó sorsolását

Vasárnap 17 órakor tartják nyugtalottó következő sorsolását – ezúttal már a törvényben is rögzített új szabályok szerint. A legfontosabb módosítás, hogy az 1 millió lejes nyereményalapot legtöbb száz szerencsés személy között osztják szét.

A lottótársaság székházában tartott sorsoláson az április 29. – május 31. között kibocsátott, legtöbb 999 lejes összegű nyugtákkal lehet részt venni. Vasárnap délután a nyertes nyugta dátumát és összegét sorsolják ki, ugyanúgy, ahogy áprilisban is történt.

A sorsolás eredményét a pénzügyminisztérium, az adóhatóság és a lottótársaság honlapján is közlik. Ha van olyan kasszabonja, amelyen a kihúzott dátum és összeg szerepel, 30 napon belül jelentkeznie kell az adóhatóság területi kirendeltségeinél, ahol kap egy egyedi regisztrációs számot, és hazaviheti a nyugta hiteles másolatát.

A 30 nap elteltével – a nyugták hitelességének ellenőrzése után – a nyereményre esélyes regisztrációs számok listáját a pénzügyminisztérium és az adóhatóság honlapjára töltik fel. Ha száz vagy annál kevesebb nyertes nyugta van, akkor az 1 millió lejes alapot egyenlően szétosztják a szerencsés vásárlók között.

Ha több mint száz nyertes nyugtát regisztráltak, egy utólag meghirdetett időpontban újabb sorsolást tartanak. Ekkor a kiosztott regisztrációs számok közül kihúzzák azt a százat, amelyek a nyertes kasszabonok azonosítói. E nyugták tulajdonosainak nyereménye fejenként 10 ezer lej.

Mint ismert, az áprilisi sorsoláson több mint 18 ezer nyertes kasszabon volt, ezek egyenként 54,9 lejt érnek

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?