Így módosulnak a nyugtalottó szabályai júniustól

Megszavazta keddi ülésén a képviselőház pénzügyi szakbizottsága a nyugtalottó szabályait rögzítő sürgősségi rendelet módosítását. A következő, júniusi sorsolást nagy valószínűséggel már az új előírások szerint tartják.

A hírtelevíziók beszámolója szerint a képviselők elfogadták Eugen Teodorovici pénzügyminiszter javaslatát, hogy az 1 millió lejes nyereményalapot legtöbb száz nyertes személy között osszák szét. Így júniustól a szerencsejátékon kisorsolt nyugták legkevesebb 10 ezer lejt érnek majd.

Az új szabály szerint ezentúl a sorsolás több szakaszból áll. Első lépésként kihúzzák a nyertes nyugta dátumát és összegét ugyanúgy, ahogy áprilisban is történt. A szerencsés vásárlóknak jelentkezniük kell a kasszabonnal az adóhatóság területi kirendeltségeinél, ahol kapnak egy egyedi regisztrációs számot.

Ha 100-nál kevesebb nyertes nyugta van, az 1 millió lejt egyelően szétosztják a tulajdonosaik között. Ha azonban 101 vagy annál több nyertes nyugtát jegyeztek, újabb sorsolást tartanak. A második lépésben már 100 regisztrációs számot húznak ki. Ezek azoknak a nyugtáknak az azonosítói, amelyek tulajdonosai fejenként 10 ezer lejt kapnak a nyereményalapból.

Mint ismert, az áprilisi sorsoláson több mint 18 ezer nyertes kasszabon volt, ezek egyenként 54,9 lejt érnek. A következő sorsolás júniusban tartják, a pontos dátum még nem ismert.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?