Ismét autózható a Nyárádmagyaros és Sóvárad közötti út

Átadták csütörtökön Maros megyei Nyárádmagyaros és Sóvárad közötti aszfaltutat, amely több tíz évvel ezelőtt, a földcsuszamlások miatt rongálódott meg és vált szinte használhatatlanná a gépjárműforgalom számára.

Az átadáson Borbély László Maros megyei képviselő elmondta, a felújított útszakasz a regionális fejlesztési minisztériumnál beindított Regionális Operatív Program kézzelfogható eredménye. 13,5 kilométeres útszakaszról van szó, amely 20 kilométerrel lerövidíti az utat Szováta és Marosvásárhely között. Az 56 millió lejes beruházás egy részét, körülbelül 20 millió lejt a megyei tanács állt, a többit uniós forrásokból fedezték.

"A munkálatokat mindannyian figyelemmel kísértük, tudjuk, hogy komoly kihívást jelentett a sok palás talaj miatt, elkészülése a megyei tanács mellett a helyiek érdeme is” – fogalmazott Borbély, hozzátéve: végre a Marosvásárhely irányából érkező látogatók, akár autósok, akár biciklisek, civilizáltabb körülmények között és rövidebb idő alatt juthatnak el Szovátára.

Kimaradt?