Kisorsolták a nyugtalottó nyertes számait

Vásárolt-e február 7-én 6 és 6,99 lej közötti értékben bármit is? Megőrizte a pénztári nyugtát? Ha igen, akkor ön az első romániai nyugtalottó-sorsolás egyik nyertese.

Kisorsolták hétfő délelőtt a köztelevízió egyik stúdiójában a nyugtalottó nyertes számait. E szerint azokért a kasszabonokért fizet a pénzügyminisztérium jutalmat, amelyeken a február 7-i dátum, illetve egy 6 és 6,99 lej közötti összeg szerepel. A nyeremény pontos összege csak a későbbiekben derül ki.

Mint korábban beszámoltunk rólaa nyugtája csak akkor vehet részt a sorsoláson, ha az adóhivatal nyilvántartásában szereplő pénztárgéppel állították ki. Ezért ellenőrizze, hogy rajta van-e a kasszabonon a pénztárgép úgynevezett logótípusa és adószáma, a sorszáma és a dátuma. A számoknak olvashatóaknak kell lenniük.

Hogyan kapja meg a pénzét?

Ha szerencséje volt, akkor már április 14-én, de legkésőbb május 13-ig keresse fel a nyertes nyugtával a legközelebbi adóhivatalt (ANAF), és vigye magával a személyi igazolványának másolatát is. Itt egy formanyomtatványt kell kitöltenie. Ezt a nyomtatványt a helyszínen a kezébe nyomják, de előzetesen letöltheti a pénzügyminisztérium honlapjáról is. Távozásakor kap egy másolatot a nyertes nyugtáról, illetve egy elismervényt arról, hogy kérvényezte a nyereményét.

Ekkor még azt sem fogja tudni, hogy pontosan hány lej ütötte a markát. A nyeremények összegét a pénzügyminisztérium csak akkor közli, ha leellenőrizte az összes nyertes nyugtát. Ez leghamarabb május 14-én történik meg. Ha több érvényes nyertes szelvény van, akkor a nyereményalapot ezek között osztják szét egyenlő arányban.

A pénzt a pénzügyminisztérium a május 13-át követő hatvan napon belül utalja a formanyomtatványon feltüntetett bankszámlájára. Ne lepődjön meg, ha az összeg kisebb a kihirdetettnél: nyereményének 16 százaléka az államot megillető adó. 

Kapcsolódók

Kimaradt?