Borbély: büszkék lehetünk helyi termékeinkre

Borbély László, az RMDSZ politikai alelnöke, Nagy Péter Tamás vidékfejlesztési államtitkárral az ákosfalvi mezőgazdasági kiállítás megnyitóján vett részt pénteken, amelyet az ákosfalvi polgármesteri hivatal és helyi tanács a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériummal közösen szervezett meg.

Az agroexpó keretén belül, amelyre a helyi Sport- és Szabadidőközpontban került sor, negyven termelő mutatott be zöldséget, gyümölcsöt, virágot, mézet, bort, pálinkát, tejtermékeket, teát, szőlő- és gyümölcsfa csemetéket. 

„Mai globalizált, felgyorsult világunkban, amelyben a nyugati országok egyre nagyobb teret átengednek a génmódosított terméseknek, fontos, hogy mi megtudjuk őrizni értékeinket, hagyományainkat, továbbra is előnybe részesítsük a termőföld igazi terméseit, hiszen ez az ami Székelyföld autentikusságát a jövőben is biztosítani fogja” – hangsúlyozta a kiállításon Borbély, hozzátéve, bármennyit is utazott az elmúlt években, sehol a világon nem evett olyan ízletes zöldségeket, gyümölcsöket mint itthon.

Az RMDSZ politikai alelnöke elmondta: fontos, hogy a város vezetősége és a központi intézmények, minisztériumok képviselői időről-időre találkozzanak, hogy fel tudják mérni és egyúttal mutatni mindazt amit e vidék termel. „Büszkék lehetünk helyi termékeinkre, mint ahogyan arra is, hogy Maros megyében van az egyik legerősebb Kistérségi Társulat. Ahhoz, hogy a termelőink továbbra is hatékonyak és eredményesek legyenek, a közösség és a kormányzati képviselők szoros együttműködésre van szükség, arra, hogy egymás munkáját ki tudják egészíteni, ki tudják használni” – tette hozzá Borbély László.

Kimaradt?