Környezetvédelmi jóváhagyást kapott a Schweighofer hőerőmű

A környezetvédők jóváhagyták a rétyi Holzindustrie Schweighofer fűrésztelepre tervezett erőmű építését. Hétfőn járt le a határidő, ameddig a lakosság véleményezhette a Kovászna megyei Környezetvédelmi Hivatal honlapján közzétett húszoldalas dokumentációt, tájékoztatott Gheorghe Neagu.

Az igazgató szerint senki nem fogalmazott meg véleményt vagy kifogást, ezért kiállították a biomassza erőmű építkezési engedélyéhez szükséges környezetvédelmi jóváhagyást. Mint arról beszámoltunk ezt megelőzően áprilisban Rétyen szerveztek közmeghallgatást, de az ott jelenlevők közül se fogalmazott meg senki kifogást, mindössze a Greenpeace környezetvédelmi világszervezet kért írásos tájékoztatást az építkezés részleteiről, amit a környezetvédők ugyancsak írásban megválaszoltak.

A Holzindustrie Schweighofer gyár rétyi területén a Suceava megyei Bioelectrica Transilvania nevű cég épít fahulladékkal működő 60 megawatt teljesítményű, villanyáramot és hőt termelő erőművet. A dokumentáció szerint a biomassza elégetéséből származó gázt szűrőrendszeren keresztül engedik a szabadba, illetve a zajt okozó turbinákat és pompákat egy zárt helységben működtetnék.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?