Ennyit keresnek – egyre több romániai nő csap fel kamionosnak

Egyre több nőt alkalmaznak hivatásos gépkocsivezetőnek a hazai fuvarozási cégek. A hölgyek a nyerges vontatók kormánya mögött megtett külföldi utaktól sem riadnak vissza.

A Pro Tv riportja szerint a hazai munkaerőpiacon igen nagy a kereslet a hivatásos sofőrök iránt. A fuvarozási cégek pedig szívesen alkalmaznak nőket is, akiket hathónapos tanfolyamon képeznek ki nyerges vontatók vezetésére.

A riportban megszólalt egy kamionos felesége, aki úgy döntött, hogy a házastársa szakmáját választja. Marcela Poenaru elmondta, vonzotta a jó fizetés is: három év szakmai tapasztalattal nettó 6-7 ezer lejt keres havonta. A férfi munkatársaira sincs panasza. Beszámolója szerint az sem fordult vele elő, hogy rádudáljanak a hosszú útjain.

Marcela Poenaru munkaadója elmondta, fuvarozási cége jelenleg 19 nőt alkalmaz hivatásos gépkocsivezetőként. „Egészen jól megállják a helyüket. Fegyelmezettek, mindig időben elérik az úti célt. Több férfi alkalmazottam arra a bátorította a feleségét, hogy szegődjön hozzánk” – mondta az üzletember.

Kapcsolódók

Kimaradt?