Így búcsúztatták el barátai a 19 éves háromszéki kamionost (VIDEÓ)

Szombaton este gyertyát gyújtottak a sepsiszentgyörgyi stadion közelében annak a 19 éves fiatalnak a barátai, akinek a holttestét egy németországi autópálya parkolójában találták meg.

Az eseményről az áldozat egyik barátja osztott meg felvételeket.  

Innen tudtuk meg azt is, hogy a tragikus körülmények között elhunyt fiatalt Andrei Ovidiunak hívták és sepsiszentgyörgyi származású volt.

A képeket megosztó Radu Sebi a Observatorul de Covasna című helyi lapnak elmondta, kételyeik vannak azzal kapcsolatban, hogy Andrei valóban szívinfarktusban vesztette életét. „Nehezen hihető számomra, hogy szívinfarktust szenvedett, de erre a választ csak a csütörtöki boncolás után fogjuk megkapni. Pár órával a tragédia előtt beszéltem vele, akkor minden rendben volt” – mesélte a lapnak az áldozat barátja. Hozzátette: tudomása szerint Andrei nem fogyasztott kábítószereket és alkoholt is csak ritkán és mértékkel.

Mint arról beszámoltunk, múlt héten a németországi A3-as autópálya egy Würzburg közeli parkolójában holtak találtak egy 19 éves háromszéki sofőrt, aki – az első hírek szerint – szívinfarktust szenvedett 3,5 tonnás haszongépjárművében. Az Info Trafic RO&UE Facebook-oldalra írt bejegyzés szerint az A3-as autópálya Hosbach és Waldaschaff közötti parkolójában egy kamionsofőr arra lett figyelmes, hogy a Brassó megyei rendszámtáblával rendelkező 3,5 tonnás haszongépjármű fogyatékosoknak fenntartott helyen állt meg, a sofőr nem állította meg a jármű motorját, felkapcsolva hagyta a lámpákat és fejét a jobboldali műszerfalra helyezve mozdulatlanul fekszik. Kihívta a rendőröket, akik kinyitották a törcsvári MAU International Logistics nevére beiratott jármű ajtaját és megállapították a sofőr halálát. A biztonsági kamerák felvételei alapján a haszonjármű 13 órával korábban parkolt le.

Radu Sebi ez utóbbi adatot, mármint, hogy 13 órával korábban parkolt le a kocsi, határozottan cáfolta. Mint elmondta, ő késő este telefonon beszélt Andrei-jel, a halál pedig a hajnali órákban állt be. „Reggel 5-kor még visszajelzett egy Facebook-bejegyzésemre” – érvelt.  

Kapcsolódók

Kimaradt?