Vibe fesztivál: ezek az erdélyi együttesek lépnek fel a Maros-parton

Kihirdették a Vibe fesztivál Epic Music Battle néven futó tehetségkutató programjának nyerteseit. A fesztivál 2018 óta biztosít lehetőséget zenével foglalkozó erdélyi fiataloknak a megméretkezésre, idén pedig több mint százan jelentkeztek az Epic Music Battle program felhívására.

A párbajsorozat tétje az volt, hogy ki léphet színpadra a Vibe-on olyan nemzetközi vagy magyarországi előadók mellett, mint például Timmy Trumpet, Oliver Heldens, Azahriah, Majka, Dzsúdló vagy Belga.

A szervezők szerint a nagy érdeklődés annak is betudható, hogy idén minden eddiginél rangosabb szakmai zsűri állt a projekt mellé, ugyanakkor most először nemcsak zenekarok és DJ-k, hanem dalszövegírók is jelentkezhettek. Ebben a kategóriában 14 jelentkezőtől érkezett szöveg, míg a zenekarok kategóriájában 16 pályamunkát nyújtottak be. A legkiélezettebb csata a lemezlovasok között alakult ki: összesen 74-en küldték be mixüket.

A versenyzők Instagram szavazásban küzdöttek meg a döntőbe jutásért, a végső nyerteseket pedig egy szakmai zsűri választotta ki.

A tehetségkutató program nyertesei:

  • Zenekar kategóriában: KESE, DissOrder;
  • Dalszöveg kategóriában: Iszlai Renáta, Nagy Era;
  • DJ kategóriában: DJ Csillag, Nexus, Enevel, WARREN, aelek, FFBB, SAVATa’R, SOTTOMAN & YSHARP.

Az Epic Music Battle programkoordinátora, Jenei Deborah értékelése szerint a tehetségkutató erőssége, hogy képes megszólítani az alkotó kedvű 15–25 év közötti korosztályt. A fiatalok bemutatkozhatnak a szakma elismert tagjai előtt, és amennyiben mondanivalójukról meggyőzték a zsűrit, lehetőséget kapnak a közönség előtt élőben is bizonyítani.

Erdély egyik legnagyobb magyar fesztiváljaként a Vibe a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy szoros kapcsolatot építsen ki a szakma elismert tagjai, a közönség és az erdélyi zenei élet újoncai között – ígérte.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?