banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Mindennap dráma a gyerek öltöztetése? Így tegye élvezetessé a reggeli rutint

Sok családban mindennapossá váltak a gyerekkel vívott csaták: nem hatnak az észérvek, ha közeledik a reggeli öltözködés ideje, és az ebből fakadó frusztráció rányomja a bélyegét a teljes napra. A divany.hu portál összegyűjtötte azokat a tippeket, amelyek hasznosak lehetnek a kiborító élethelyzetekben.

A választás lehetősége 

A gyerekek szeretnek irányítani, ezért érdemes a szülőnek engednie, hogy csemetéje válassza ki, milyen ruhát szeretne viselni. Célravezető, ha ilyenkor a felnőtt felkínál három lehetőséget, amikből választhat a gyerek.

Fotó: Pexels

Szórakozás: legyen verseny

A gyerekek számára az öltözködés kötelezettség. Élvezetessé tehető, ha versenyt kreál belőle a szülő: melyik gyereknek sikerül felöltöznie először? Tovább fokozható, ha közben sportkommentátorként közvetíti a felnőtt az eseményeket. Ha a versenyzés nem megfelelő, kereshetnek egy kedvelt dalt is, aminek a lejárta előtt be kell fejezni az öltözködést. A ruha kiválasztásában segíthet, ha a különböző ruhadarabok versenyeznek, hogy melyik mikor kerül fel a gyerekre, de ha semmi sem segít, felajánlható valami apróság az öltözködésért cserébe.

Ha minden veszve van

Ha semmivel sem vehető rá a gyermek az átöltözésre, a felnőttek eltekinthetnek a nevelési elveiktől: engedjék, hogy a kicsi öltöztetés közben mesét nézzen, vagy öltöztessék fel, amíg még félálomban van.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?