Így készítsen környezetbarát eszközöket a felhalmozódott csomagolópapírokból

Egy ív csomagolópapírban rengeteg lehetőség rejlik: lehet lakásdísz, de konyhai eszköz is készülhet belőle. Az nlc.hu portál környezetbarát tippeket gyűjtött össze az anyag újrahasznosítására.

Alátét

A megmaradt csomagolópapírból dekoratív tányér- és poháralátét is készülhet. Ehhez csupán ragasztóra és kartonpapírra van szükség, amit formára kell vágni, majd arra ragasztani a kiválasztott csomagolópapírt. 

Időspóroló bútorvédők

Ha méretre vágja a megmaradt csomagolópapírt, és a konyhaszekrény tetejére helyezi, akkor búcsút inthet a zsíros réteg takarításának. Megóvhatja a bútort, a nagytakarítások alkalmával pedig elég lesz kidobnia a zsíros papírt, amit egy mozdulattal új ívre cserélhet. 

Egyedi képek és falvédő

A csomagolópapírokból kedves montázsokat, képeket is készíthet az ember. Egy régi, kifakult, megunt vászonképet kenjen be ragasztóval, majd simítson rá egy visszafogott mintázatú, matt csomagolópapírt az otthoni található darabok közül, és egyből egy modern képet kap. Mintától függően képkeretbe is foglalható a papírból kivágott részlet.

Modern üvegváza

Az egyszerű, minden felhajtástól mentes, puritán üvegváza a legtöbb háztartásában megtalálható. Egy matt arany papírcsík még a legegyszerűbb vázát is feldobja, főleg, ha spirál alakban ragasztja fel a vázára. A dekorációs lehetőségeknek itt valóban csak a fantázia szab határt.

Öko könyvkötés

A szeptemberben szépen, gondosan bekötött könyvek és füzetek csomagolása nagyjából december végére leamortizálódik. Ilyenkor vegye elő az ünnepek alatt felhalmozódott csomagolópapírokat, és lásson hozzá az újrakötéshez. Ezzel a módszerrel a gyerek előtt is jó példát mutathat, ami a környezettudatosságot illeti.

Kapcsolódók

Kimaradt?