Kabátok, sütő, párnák: ezek azok a dolgok, amiket túl gyakran tisztogat

Fotó: pexels.com

  • Ruhák

A ruhamosás túlzásba vihető: ha nem olyan munkahelyen dolgozik, ahol minden nap koszos lesz az öltözéke, akkor az olyan dolgok kivételével, amelyek közvetlen érintkeznek a testtel (például a fehérnemű), nem kell mindent egy használat után kimosni.

  • Mosogatógép előtti áztatás

Ha minden étkezés után a használt edényeket, tányérokat és evőeszközöket beáztatja, átmossa, mielőtt a gépbe helyezi, fölösleges munkát végez, ráadásul a mosogatógép hatásfoka is csökkenhet. A tabletták ugyanis úgy lettek kitalálva, hogy az ételre, foltokra ragadjanak, majd úgy tisztítsanak. Ha nincs olyan felület, amire rá tudnak tapadni, akkor megesik, hogy nem megfelelően tisztítják meg az edényeket.

  • Télikabátok

A legtöbb olyan kabát, amit kifejezetten a téli hidegekre szabtak, kibírja az egész telet maximum 1-2 mosással, ha megfelelően fel van akasztva minden használat után, és van ideje megszáradni, kiszellőzni.

  • Párnák

Az ágyneműt, párnahuzatot és lepedőt illik hetente kimosni, de magát a huzatban lévő párnát elég minden 3-6 havonta kitisztítani. Amikor a huzatot mossa, szellőztesse és rázza ki a párnát, így friss marad tisztítás nélkül is.

  • Sütő

A sütőt nem kell hetente takarítani: ha a foltokat, kifolyt ételeket rögtön használat után eltávolítja, akkor a sütőt elég évente 2-3 alkalommal kitisztítani. Azonban ügyeljen arra, hogy ez a tisztítás ne egy nagy ünnep előtt történjen, hanem mindig csak utána.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?