Párperces feladatok, amitől tiszta lesz a konyha

A tisztaság nem csak idő, hanem rendszeresség kérdése is. Van ugyanis néhány olyan feladat, amit ha naponta elvégzünk a konyhánkban, a hétvégét nem kell suvickolással és sikálással töltenünk. Gyors, könnyen elvégezhető feladatok ezek, amit akár főzés közben is megcsinálhatunk. 

Pakoljuk el a tiszta edényeket!

Ha megszáradtak az edények vagy lejárt a mosogatógép, tegyük a helyükre a tiszta edényeket, ne legyenek a szemünk előtt. Főzés közben amúgy is ráfröccsenhet valami, és mosogathatunk újra.

Tegyük el, amire nincs szükségünk!

Ha a konyhapult tele van, az a rendetlenség mellett a munkánkat is megnehezíti, hiszen nem találunk semmit főzés közben. Tegyünk mindent a helyére! A mosatlan mehet a mosogatóba, az ételek a hütőbe vagy a kamrapolcra.

Takarítsuk le az asztalt!

Az étkezőasztal is egy olyan felület, ahol sokszor csak gyűlnek az oda nem illő dolgok: papírfecnik, műanyag zacskók, apróságok. Takarítsuk el ezeket és töröljük le az asztalt.

Portalanítsuk a székeket!

Ha már az asztalnál vagyunk, ne felejtsük el a székeket sem, hiszen ezek kiváló porfogók tudnak lenni, ezért érdemes néha portörlővel letörölni ezeket.

Sepregessünk!

A morzsák, a por miatt érdemes mindennap kisepregetni a konyhánkban.

Töröljük le a hütőt!

Bár nem gondolnánk, a hütőnk ajtója nagyon könnyen koszolódik. Egy nedves törlőkendővel töröljük le, szabadítsuk meg a maszatoktól és foltoktól. Látványos lesz az eredmény. 

Tisztítsuk meg a mosogatót és a csaptelepeket!

A fényes mosogató és a csaptelepek bármelyik konyhában a tisztaság érzését keltik. Mosogatás után ne felejtsük el ezeket áttörölni, megszabadítani a vízkőtől és szennyeződésektől. Pár csepp ecettől segítségével csillogni fog minden pillanatok alatt.

Vigyük le a szemetet és szellőztessünk ki!

Ha tele van a kuka, vigyük le a szemetet valamint nyissuk ki az ablakokat, hogy friss levegő járja át konyhánkat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?