Így tisztíthatja egyszerűen a mikrohullámú sütőt

A mikrohullámú sütő az egyik leggyakrabban használt eszköz, amely a legtöbb háztartásban megtalálható. Jól jön, ha megmelegítenénk gyorsan az ételünket, készítenénk egy forró italt, de akár főételek sütéséhez is használható. Azonban mint a gyakran használt eszközeink, a mikrohullámú sütő is könnyen koszos lesz. A Otthonok és megoldások segítségével eláruljuk, hogyan tudja egyszerűen, gyorsan és vegyszermentesen megtisztítani a mikrót. 

A takarítás nem kell feltétlenül vegyszeres tisztítószerek használatát jelentse. Pénztárcánk és környezetünk védelme érdekében érdemes kipróbálni a vegyszermentes, házi tisztítószereket. 

A mikróhullámú sütő tisztításához nem kell bevásárolni rohanjunk, a szükséges eszközök a konyhánk, kamránk polcain bizonyára megtalálhatók. Csupán egy kevés szódabikarbóna, ecet, citromkarika és esetleg víz kell ahhoz, hogy a mikrónk belseje tiszta legyen. Egy kisebb, hőálló tálba öntsünk egy pohárnyi ecetet, tegyünk bele egy-két citromkarikát, majd két kanál szódabikarbónát. Ha nagyon erős az ecet illata, fele-fele arányban higíthatjuk vízzel. Ez után nem kell mást tennünk, mint a keveréket öt percig magas hőfokon a mikróban melegíteni. Öt perc elteltével a keveréket hagyjuk kicsit hűlni, majd egy tiszta szivaccsal, kendővel töröljük szárazra a mikróhullámú sütőt.

Az ecet illatától nem kell megijednünk, hamar elillan, míg a drága, zsíroldó vegyszerek illata tovább megmaradhat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?