Ezek a hétköznapi eszközök koszosabbak mint a vécé

Fotó: pexels.comRengeteg olyan hely és tárgy van az ember életterében, ami jóval több baktériumot tartalmaz, mint a vécé. Ezek általában ritkán kerülnek tisztításra, írja az otthonokesmegoldasok.hu portál.

  • Telefon
A telefon azért van tele mindenféle baktériummal, mert a többség nem mos mindig kezet mielőtt hozzáérne. Naponta többször át kellene törölgetni egy fertőtlenítő képernyőtörlő-kendővel, esténként pedig főleg, valamint a telefon kiegészítőit is érdemes is áttörölni, hiszen a töltőt és a fülhallgatót is gyakran használja.
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
  • Billentyűzet és távirányító

Ezeket valószínűsíthetően a család minden tagja többször is a kezébe veszi naponta. Havonta érdemes egy alapos tisztításnak alávetni ezeket a tárgyakat, esténként pedig a telefon fertőtlenítésekor ezeket is áttörölgetni.

  • Fürdőszobai kilincs

Bár minden kilincsre és fogantyúra igaz, hogy naponta többször is megfogja őket az ember koszos kézzel, különösen a fürdőszoba ajtó kilincse igényel mindennapos tisztítást. 

  • Vágódeszka

A vágódeszkák, különösen a fából készültek, rengeteg kórokozót gyűjtenek össze a rajtuk darabolt ételről, a késről és az ember kezéről. A deszkán lévő apró vágásokba nagyon könnyen beülnek a baktériumok, mivel ezeket a részeket nem lehet olyan jól tisztítani. Néha érdemes ecetes vízzel, apró szálas kefével alaposan átdörzsölni a lyukakat és vágásokat a deszkán.

  • Mosogatószivacs

A környezettudatossággal elterjedtek a többször használatos szivacsok, amelyek akár hónapokig is bírják a strapát. A hónapok alatt azonban rengeteg baktérium rakódik le rajtuk, amelyek forró vízzel és fertőtlenítőszerrel távolíthatók el.

  • Textil bevásárlótáskák

Szintén a környezettudatosság jegyében sokan szoktak át a textil bevásárlószatyrokra, amelyeket minden bevásárláskor visznek magukkal. Azonban a boltok polcain ülő termékek tele vannak szennyeződésekkel, amelyek szétszóródnak a szatyorban. Hetente legalább egyszer érdemes kimosni ezeket a táskákat, hogy minél kevesebb szennyeződés legyen rajtuk.

Kapcsolódók

Kimaradt?