Ha zavarja az odaégett ételmaradék, így tisztítsa a sütőjét

A sütőt rendszeres használat mellett könnyű kiismerni: megállapítható, hogy hogyan süt, melyek a legforróbb pontjai és mennyire egyenletes. Ám a tisztításával már más a helyzet, sokaknak gondot okoz a szennyeződések eltávolítása. Az izeselet.hu összegyűjtötte a leghatékonyabb praktikákat, amelyek gördülékenyen teszik ragyogóvá a konyhai eszközt.

Az újabb sütőmodellek már különféle öntisztító funkciókkal rendelkeznek, amelyek magas hőmérséklet vagy pára segítségével égetik le a sütő faláról a makacs szennyeződéseket. A régebbi modellek viszont alapos tisztításra szorulnak, ezért a hatékonyság érdekében jó bevetni néhány praktikát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
  • Rendszeresség

Sokan nem takarítják kellő gyakorisággal a sütőjüket, így mire végre sorra kerül, már olyan szennyezett, hogy szinte lehetetlen feladatnak tűnik a kitisztítása. A rendszeres tisztítással azonban nem rakódik le annyi szennyeződés, és sokkal egyszerűbb a folyamat is. Attól függően, hogy mennyit süt, érdemes 3-6 havonta alaposan kisúrolni, és minden egyes sütés után rögtön feltakarítani a kifolyt, rásült ételmaradékokat.

Fotó: Pexels

  • Szánjon rá időt

Még ha alapvetően tisztán is tartja a sütőjét, egy alapos takarítás elég időigényes, szánjon rá bőven időt, és használjon a tisztításához szódabikarbónát, mert roppant hatékony tisztítószer. A sütőrácsokat érdemes egy egész éjszakára szódabikarbónás vízbe áztatni, és szintén ezzel a legjobb bekenni a sütő falait, majd 4-6 órán át állni hagyni. A szódabikarbóna ugyanis kevés vízzel keverve sűrű, fogkrémszerű anyagot képez, amivel könnyen bekenhető a sütő fala.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?