„A tehetségét senki nem veheti el” – Szilágyságot képviseli az X-Faktorban Kántor Kamilla

Szilágysági versenyző a magyarországi X-Faktor színpadán. Nehéz és rögös út vezetett el idáig, üzente édesanyja, Kántor Jolán által Budapestről Kántor Kamilla Kimberly, de most úgy érzi, nem volt hiábavaló az eddigi befektetett munka, energia, mert az álmai kapujában áll, és ha a sors is úgy akarja, na és persze a szombati szavazatok, akkor minden élő adással egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy megvalósítsa eddigi céljait.

A mindössze 14 éves Kántor Kamilla Kimberly a Haraklány községhez tartozó közel ezer főt számláló Szilágypanitban lakik szüleivel és 19 éves bátyjával. Az elemi osztályt a Zilahi Református Wesselényi Kollégiumban végezte, ötödik osztálytól a Zilahi Ioan Sima Művészeti Líceum tanulója, ott fejleszti énektudását, és tanul hangszeren játszani.

Nyolc éve zongorázik, négy évig Csillag Mária elismert zongoratanár tanította, aki mindig bízott tehetségében és énekhangjában. Kamilla adottságát édesapjától örökölte, aki a 80-90-es években az Epszilon együttes szólóénekese volt, viszont az akkori körülmények miatt nem fejleszthette zenetudását, mert nem volt erre lehetősége. Most ő egyengeti lánya útját, és nagyrészt neki, a családnak köszönheti az elért eredményeket.

Hanna, Kiara és Kami azaz a The Harmonies | Fotó: RTL Klub

Kamilla 5-6 éves korától énekel, és már óvodás korában azt mondta, énekes szeretne lenni. Ezen elhatározása mellett a mai napig kitart. Három évet élt Franciaországban, hazaköltözése után, hogy a nyelvet ne felejtse, francia dalokat énekelt. Az elmúlt években fellépett a helyi falunapokon, templomban, másodikos korában a zilahi Szilágysági Magyar Napokon is megcsillogtatta tehetségét, népdalokat énekelt a nagyszínpadon. Aztán jöttek a versenyek. Kétszer első helyezést ért el Nagybányán és az Arad megyei Pécskán, az Új Kenyér Napján.

Tehetségét már hétévesen megmutatta a magyarországi Csillag születik tehetségkutató versenyben, de a fellépése nem került képernyőre. Ismerősei, akik énekelni hallották, azt tartják, pacsirtaként szól a hangja, ezért egyre bátrabb, és a színpadi kiállás sem jelent nehézséget, mert Kamilla oda született, és az éneklés mellett a színészet is érdekli – mesélte az édesanya.

Hátránya a hepehupás Szilágyságnak, hogy a megyében nincs magyar nyelvű zeneoktatás, csak Marosvásárhelyen és Kolozsváron, ezért Kamillát, mivel még fiatal, „nem lehet a nagyvilágba kiengedni”, várni kell, hogy kiforrja magát, aztán bontogathatja szárnyait. Viszont ha a mostani szereplés olyan lehetőséget kínál, ami karrierjét előreviszi, akkor a család kész olyan döntést hozni, ami gyermekük javát szolgálja, jövőjét építi.

„Mindig nagyon álmodozó gyermek volt, mert álmodni. Eleinte népdalokat énekelt, később a popzene világa vonzotta. Mindig vágyott arra, hogy sztár lehessen, akiért rajonganak, akire felfigyelnek” – mondta lányáról Kántor Jolán.

Az idei X-Faktor tehetségkutatóra Magyarországon élő nagynénje nevezte be, és meglepetésként érte, amikor jött a felkérés a meghallgatásra. Rendkívül hálás az RTL Klubnak, a tehetségkutatónak és a mentoroknak, hogy lehetőséget adtak számára, ami bár kalandnak indult, idővel felejthetetlen élmény lesz. A versenyre egyénileg indult, a válogatást követően csapatba került két magyarországi lánnyal, együtt alkotják a The Harmonies csapatot. A lányok, ahogy a nevük is mutatja, hamar megtalálták egymás közt és a mentorukkal, Csobot Adéllal a harmóniát, bíznak magukban és egymásban, és immár az első élő show-t meghódítva tartanak a kitűzött cél felé.

Viszont nem volt mindeddig egyenes és sima az út, régebben voltak mélypontok, tette hozzá az édesanya, mert idehaza, kisebbségiként, magyarként gyakran volt része elnyomásban, bár a kihívásoknak folyamatosan igyekezett lánya eleget tenni.

Mindig próbált kapaszkodni, és most kifejezetten örül, hogy szakavatott emberek elismerik, amiből a jövőben tovább tud építkezni. „Ami benne van, a tehetségét, senki nem veheti el, az előbb-utóbb előtör. Kamilla érzi, hogy itt valósítja meg önmagát a zene világában, ezért harcol, érzi a rajongók, a követői támogatását, ő pedig büszke arra, hogy a Szilágyságot képviselheti egy ilyen jelentős tehetségkutató versenyben” – fogalmazta meg az édesanya.

Kapcsolódók

Kimaradt?