Ennyit aludjon, hogy intenzív orgazmusa legyen

Egészségünk megőrzése érdekében nagyon fontos a megfelelő pihenés, hiszen így csökkenthetjük számos betegség kialakulásának kockázatát, szebbé tehetjük bőrünket, jobb lesz a kedvünk, valamint javíthatjuk memóriánkat és szexuális életünket. A kutatók nemrég rájöttek, mennyit kell aludnunk az intenzív orgazmus érdekében.   

A Journal of Sexual Medicine szaklapban megjelent tanulmányt a Femina.hu ismertette. A kutatást Dr. Laurie Mintz, író, szexuálpszichológus a Floridai Egyetem csapatával együtt végezte. A vizsgálatok során többek között arra keresték a választ, hogyan hat az alvás mennyisége a szexuális életre. Az eredmény egyértelmű: jobb a szex, ha eleget pihenünk.

Mint kiderült a legjobb libidónövelő a hálószobánkban van, ugyanis az alvás serkenti a vágyat, megemeli a hormonok szintjét a szervezetben és elősegíti a nemi szervek vérkeringését és érzékenységét, így intenzívebb lesz az orgazmus.    

A kutatók szerint napi nyolcórányi alvás szükséges a megfelelő szexuális élethez. A Michigani Egyetem vizsgálatából kiderült, a pihenés során óránként átlagosan 14 százalékkal növekedik a nők   kedve a szexre. A férfiak esetében a napi négyórányi vagy annál kevesebb alvás káros, ugyanis így csökken a tesztoszteronszint, ezáltal csökken a nemi vágy.  

Jó szex, jó alvás

Nemcsak az elegendő pihenés segíti a szexuális életünket, hanem fordítva is igaz: a jó szex, jó alváshoz vezet. A nők esetében a szeretkezés és az orgazmus elősegíti az oxitocin- és az ösztrogéntermelést, így a kortizolszint is emelkedik. Ezáltal csökken a stressz, a vérnyomás, lassul a szívverés, valamint szükséges a gyors álomba merüléshez és a nyugodt alváshoz.

Kapcsolódók

Kimaradt?