Ifjúsági portált nyitott a Facebook

A fiatalokat szeretné segíteni a Facebook egy ifjúsági portállal, ahol fontos kérdésekre adnak válaszokat.

A Cambridge Analytica-botrány és a fiatalok lankadó érdeklődése miatt lépett a Facebook és megpróbálja közelebb hozni a közösségi oldalt a tinikhez. Az ifjúsági portál, amely magyarul is szolgál, ha a Facebook nyelvezetét ezen a nyelven használjuk, itt érhető el.

Vedd kézbe a Facebookot! alcímű oldal szerint "általános tippeket, bennfentes trükköket és fontos információkat olvashatsz az adatvédelemmel és a biztonsággal kapcsolatban, és minden mást, amire szükséged van, hogy a Facebook remek élményeket kínáljon számodra."

Az oldal valóban számos információval szolgál: biztonsági kérdésekről, adatvédelemről kapcsolatos részletes leírásokat találunk itt, emellett bizonyos "alapelvekről is írnak".

Az alapelvek között olvashatjuk például, hogy "gondolkozz (5 másodpercet), mielőtt megszólalnál", "ha valami zavaró dologgal találkozol, ne hagyd szó nélkül", "viselkedj úgy, ahogyan azt másoktól is várod". Érdekes olvasmányokat találni a blogon is: különböző fiatalok írnak arról, hogyan éltek a közösségi oldal kínálta lehetőségekkel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?