Új kihívót kapott a Facebook

Az Amazon játékosoknak szánt videós közvetítőplatformja, a Twitch elkezdett valódi közösségi oldallá nőni. A főoldal helyére egy hírfolyam kerül, ahol a felhasználók valós időben követhetik a bekövetett streamerek bejegyzéseit, videóit, fotóit.

A 2011-ben indított Twitch hamar lerabolta a játékos világot, és egyértelmű gyűjtőhelyévé vált a játékvideóknak és élő közvetítéseknek. Nézőinek száma ma már a legnagyobb amerikai tévécsatornákkal vetekszik, így nem meglepő, hogy az Amazon 970 millió dollárt fizetett érte 2014-ben. A rengeteg néző pedig magával hozta azt, hogy egyre több közösségi funkció is megjelenjen az oldalon.

Introducing Pulse from Twitch on Vimeo.

 

2015 nyarán jelent meg az oldalon a privát üzenetek küldésének lehetősége, addig kizárólag kommenteket írhattak a nézők a kedvenc játékosaiknak adás közben. Egészen eddig: a közvetítőoldal bejelentette Pulse nevű szolgáltatását, amivel már teljes értékű közösségi oldalként funkcionál, folyamatos frissülő bejegyzésekkel, videókkal és kommentelési lehetőséggel. A Pulse gyakorlatilag egy hírfolyam, mint a Facebook esetében a News Feed – írja az Origo.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?