Fellép az öngyilkosságok megakadályozásáért a Facebook

A Facebookon most bevetésre készülő mesterséges intelligencia olyan mintázatokat keres, amelyek gyakran megtalálhatók öngyilkos hajlamra utaló bejegyzéseknél, megnyilvánulásoknál.

Ha a számítógép olyan tartalomra bukkan, amely nagy valószínűséggel kapcsolatba hozhatók öngyilkos gondolatokkal, akkor azt automatikusan továbbítja a vállalat ilyen szituációk kezelésére felállított csoportjához. Ők aztán vagy rokonok, barátok bevonásával, vagy akár közvetlen kapcsolatteremtéssel próbálhatják meg elejét venni a tragédiának.

Emellett az élő közvetítéseknél, sőt a külön életet élő Messenger csevegőalkalmazásnál is lehetőség lesz jelenteni a gyanús eseteket, vagy akár közvetlenül elérni a segítségre szoruló személyt úgy is, hogy például a néző nem közvetlen ismerőse az élőben közvetítőnek. Egy másik út lehet a Facebookkal szövetkező prevenciós szervezetek összekötése akár valós időben az öngyilkosság gondolatával kacérkodó (vagy legalábbis így tűnő) személlyel.

A közösségi hálózaton eddig is lehetett bejelentést tenni, ha valaki veszélyesnek ítélt tartalmakra bukkant. Ezt követően a Facebook akár direkt is kapcsolatba lépett a kérdéses személlyel, hogy például erre specializált szervezetek segítségét ajánlja fel – írja a BitPort.

Kapcsolódók

Kimaradt?