Újra megpróbálja beelőzni a Google a Facebookot

A Google új alkalmazása egyesíti a keresőt, a Chrome-ot és a YouTube-ot. A Google+ kudarca után ismét nekimennek az időközben 1,65 milliárdosra hízott vezető közösségi oldalnak.

A keresőóriás újabb kísérlete a Spaces, amelyet közösségi térként lehet a legjobban leírni, de még egyszerűbb ha azt mondjuk: ez a facebookos csoportok sajátos koppintása.

Az alkalmazásba lépve is lehet új csoportot, azaz teret készíteni, amelynek nevet kell adni, illetve olyan ismerősöket hozzáadni, akiket szintén érdekel a téma. Így lehet ez kollégák, iskolatársak vagy barátok elzárt helye, ahol megoszthatnak egymással a csoport témájához vagy érdeklődési köréhez illő tartalmakat.

A Google természetesen felturbózta az appot saját erősségeivel, így a tartalmak kereséséhez nem kell kilépni az alkalmazásból. Van benne Google kereső, ahol a találatokat egy érintéssel megoszthatjuk a csoporttal, de van benne YouTube is, így videókért sem kell elhagyni az appot. Fotók, mobilunkon tárolt videók és szövegek is megoszthatók a terek tagjaival – írja a HVG.

Az app számítógépen is elérhető, illetve AndroidraiPhone-ra és iPadre ingyen letölthető.  is.

Kapcsolódók

Kimaradt?