Trumphoz írt levél lett a világ legtöbbször megosztott posztja

Nyolc óra alatt a világ eddig legtöbbször megosztott posztja lett a Facebookon a Humans of New York nevű oldalon egy Donald Trumphoz írt nyílt levél.

Az általában a New York-ban élő emberek történeteit megosztó Humans of New York oldalnak több mint 17 millió követője van, hétfőn pedig az oldal mögött álló újságíró, Brandon Stanton itt tette közzé a Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiránsnak írt nyílt levelét.

An Open Letter to Donald Trump:Mr. Trump,I try my hardest not to be political.  I’ve refused to interview several of...

Posted by Humans of New York on Monday, March 14, 2016

A posztot azóta több mint egymillióan osztották meg (és körülbelül kétmillió lájkot kapott), holott eddig a legtöbbet megosztott poszt csak 623 ezer megosztást ért el. Jelenleg a nyílt levelet már több mint egymilliószor megosztották.

Stanton a nyílt levélben arról ír, hogy bár semmiképp sem akart politikával foglalkozni, most úgy érzi, mindenképp fel kell szólalnia az erőszak és az előítéletek ellen, Trumppal szembeszállni pedig szerinte már nem politikai, hanem morális döntés kérdése, főleg azok után, hogy a jelölt rasszista képeket osztott meg, fehér felsőbbrendűségről beszélt és arról, hogy a terroristák családjait meg kellene kínozni, a muszlimokat pedig kivégezni – írja a HVG.

Kapcsolódók

Kimaradt?