Archiválják a Facebook-csoportok csevegéseit

A Facebook munkatársai az utóbbi időszakban több változtatást is bejelentettek, legfrissebb közleményük pedig a csoportos beszélgetésekre vonatkozik: a meglévő Facebook-csoportok közös csevegéseit augusztus 22-től már csak visszaolvasásra használhatják a felhasználók – közölték.

Elmondásuk szerint egy évvel ezelőtt indították a csoportok közös beszélgetéseit, amelyek által a felhasználóknak lehetőségük nyílt a közösségi, valós idejű kommunikációra. Közleményükben hangsúlyozták, egy adott csoport minden tagja visszaolvashatja továbbra is a régi beszélgetéseket, ha rákeres a csevegésre a Messenger alkalmazásban, de augusztus 22-től nem lesznek képesek új tagokat bevonni a már meglévő beszélgetésekbe, vagy éppen új üzeneteket küldeni ezekben a csoportos chatekben.

A régi beszélgetések archiválása ellenére továbbra is lehetőség lesz új csoportos beszélgetések indítására azokkal a felhasználókkal, akik ismerőseink vagy kapcsolatban állunk velük a Messengeren – írta a Facebook.

A döntés ellenére a cég vezetősége hisz benne, hogy van értéke a valós idejű csoportos beszélgetéseknek, és kutatja az új lehetőségeket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?